Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499,-

Rimini

  • 30 kr

På lager
Varenummer: 60
Del

Mayflower Rimini er en italiensk produceret garnkvalitet, som er helt sin egen. Garnet har en unik sammensætning af lyocell og polyamid: inderst en base af lyocell og yderst et tyndt tubenet af polyamid.

 

Kender du ikke fiberen lyocell, så kommer du nok til at høre mere om den fremover. Lyocell består af organiske og fornybare træfibre, som oftest kommer fra de hurtigt voksende eukalyptustræer. Træfibrene bliver omdannet til lange fibre, som kan bruges til at spinde lækkert garn med høj slidstyrke, som kan bruges til både håndstrik og tekstiler. Selve produktionen og omdannelsen af træfibre til garn sker i en miljøvenlig, skånsom og lukket proces, hvor produktionsmaterialerne efterfølgende kan genanvendes.

 

Da lyocellfibrene gør garnet temperaturregulerende og åndbart, er Rimini det ideelle helårsgarn. Garnets naturlige fylde, blødhed gør det til et godt alternativ til de mere traditionelle tubegarner, som har et fyld af fx uld- eller alpakafibre. Fyldige garner med uld eller alpaka er typisk varme, hvor Rimini har både fylde og lethed.

 

Lyocell har gjort en masse godt for Rimini, som blandt andet er fantastisk blød. Garnet har en god fast og let struktur og er derfor velegnet til både strikke- og hækleprojekter. Til beklædning som fx en top vil du få et virkelig blødt resultat, som er utrolig behageligt at have på.

 

Rimini er elastisk og egner sig derfor bedst til store pinde (minimum pind 6). Har du tendens til at strikke stramt, så husk at starte med en strikkeprøve. Da det yderste polyamidnet er fint og tyndt, anbefaler vi, at du er forsigtig i din håndtering af garnet og fx undgår velcro.

 

Den unikke sammensætning af Rimini giver et flot farvespil. Kontrasten mellem den neutralt hvide inderbase i lyocell og det yderste polyamidnet, som fås i flere forskellige flotte farver, giver en virkelig flot, meleret farveeffekt, som skiller sig ud fra andre og mere gængse melerede garntyper.


Løbelængde: ca. 105 m pr. 50 g

Pind: 5,5 - 6

Vaskeanvisning: håndvaskes